<track id="iyyzw"></track>

      1. 地市
        江西中公考研

         地址:南昌市東湖區央央春天投資大廈9樓

         電話:19970196043

        九江

         地址:九江市京九路9號聯盛九江快樂城3號寫字樓705-707

         電話:17379132476

        贛州

         地址:贛州章貢區八一四大道金鉆商務大廈東座4樓

         電話:17379132476

        吉安

         地址:吉安市吉州區廣場北路1號新世界廣場B座16層

         電話:17379132476

        撫州

         地址:撫州市贛東大道贛東賓館臨街7樓

         電話:17379132476

        景德鎮

         地址:景德鎮珠山區廣場南路金和匯景M樓-01號

         電話:17379132476

        上饒

         地址:上饒市信州區中山西路71號漢庭酒店7樓

         電話:17379132476

        宜春

         地址:宜春市袁州區釣臺路809號臺商大廈22樓

         電話:17379132476

        萍鄉

         地址:萍鄉市安源區鳳凰街李子園社區八一東路56號

         電話:17379132476

        新余

         地址:新余市城北仙來中大道58號復興大廈4樓

         電話:17379132476

         您所在的位置:江西中公考研 > 備考資料 > 考研試題 > 2021考研英語(二)閱讀理解text1試題及答案解析(中公考研版)

        2021考研英語(二)閱讀理解text1試題及答案解析(中公考研版)

        發布日期:2021-01-01 12:27:58  來源:江西中公考研}

        2021考研初試已結束,中公考研網在考研初試后及時為各位考研考生梳理2021考研英語(二)閱讀理解text1試題及答案解析(中公考研版)”,有需要的同學可以自行查看
        Section II Reading Comprehension

        Part A

        Directions:

        Read the following four texts. Answer the questions after each text by choosing A, B, C or D. Mark your answers on the ANSWER SHEET. (40 points)

        Text 1

        “Reskilling” is something that sounds like a buzzword but is actually a requirement if we plan to have a future where a lot of would-be workers do not get left behind. We know we are moving into a period where the jobs in demand will change rapidly, as will the requirements of the jobs that remain. Research by the World Economic Forum finds that on average 42 per cent of the “core skills” within job roles will change by 2022. That is a very short timeline.

        The question of who should pay for reskilling is a thorny one. For individual companies, the temptation is always to let go of workers whose skills are no longer in demand and replace them with those whose skills are. That does not always happen. AT&T is often given as the gold standard of a company that decided to do a massive reskilling program rather than go with a fire-and-hire strategy. Other companies had also pledged to create their own plans. When the skills mismatch is in the broader economy, though, the focus usually turns to government to handle. Efforts in Canada and elsewhere have been arguably languid at best, and have given us a situation where we frequently hear of employers begging for workers, even at times and in regions where unemployment is high.

        With the pandemic, unemployment is very high indeed. In February, at 3.5 per cent and 5.5 per cent respectively, unemployment rates in Canada and the United States were at generational lows and worker shortages were everywhere. As of May, those rates had spiked up to 13.3 per cent and 13.7 per cent, and although many worker shortages had disappeared, not all had done so. In the medical field, to take an obvious example, the pandemic meant that there were still clear shortages of doctors, nurses and other medical personnel.

        Of course, it is not like you can take an unemployed waiter and train him to be a doctor in a few weeks. But even if you cannot close that gap, maybe you can close others, and doing so would be to the benefit of all concerned. That seems to be the case in Sweden: When forced to furlough 90 per cent of their cabin staff, Scandinavian Airlines decided to start up a short retraining program that reskilled the laid-off workers to support hospital staff. The effort was a collective one and involved other companies as well as a Swedish university.

        21. Research by the World Economic Forum suggests ______.

        A. a controversy about the “core skills”

        B. an increase in full-time employment

        C. an urgent demand for new job skills

        D. a steady growth of job opportunities

        22. AT&T is cited to show ______.

        A. an immediate need for government support

        B. an alternative to the fire-and-hire strategy

        C. the characteristics of reskilling programs

        D. the importance of staff appraisal standards

        23. Efforts to resolve the skills mismatch in Canada ______.

        A. have appeared to be insufficient

        B. have driven up labour costs

        C. have proved to be inconsistent

        D. have met with fierce opposition

        24. We can learn from Paragraph 3 that there was ______.

        A. a sign of economic recovery

        B. a call for policy adjustment

        C. a change in hiring practices

        D. a lack of medical workers

        25. Scandinavian Airlines decided to ______.

        A. create job vacancies for the unemployed

        B. retrain their cabin staff for better services

        C. prepare their laid-off workers for other jobs

        D. finance their staff’s college education

        Section II Reading Comprehension

        Part A

        Text 1

        21.【答案】C(an urgent demand for new job skills)

        【解析】本題為細節題。根據題干關鍵詞Research by the World Economic Forum定位到第一段③句,由42 per cent of the “core skills” within job roles will change可知大量工作“核心技能”將發生變化。C項an urgent demand for new job skills(對新工作技能的迫切需求)符合題意。所以本題選C。

        22.【答案】B(an alternative to the fire-and-hire strategy)

        【解析】本題為例證題。根據題干關鍵詞AT&T定位到第二段④句:AT&T is often given as the gold standard of a company that decided to do a massive reskilling program rather than go with a fire-and-hire strategy。B項an alternative to the fire-and-hire strategy(解雇和雇傭策略的替代方案)是對rather than go with a fire-and-hire strategy(而不是推行解雇和雇傭策略)的同義替換。所以本題選B。

        23.【答案】A(have appeared to be insufficient)

        【解析】本題為細節題。根據題干關鍵詞skills mismatch、Canada定位到第二段⑦句:Efforts in Canada and elsewhere have been arguably languid at best, and have given us a situation where we frequently hear of employers begging for workers, even at times and in regions where unemployment is high。A項have appeared to be insufficient(似乎不夠)是對⑦句中languid(虛弱無力的),以及“employers begging for workers VS unemployment is high(雇主缺人VS失業率高)”這一困境的合理概括。所以本題選A。

        24.【答案】D(a lack of medical workers)

        【解析】本題為細節題。根據題干Paragraph 3定位到第三段。本段①句是論點“疫情期間失業率很高”。②③句是數據論據;④句是事例論據,以醫療領域為例,證明人員的緊缺。D項a lack of medical workers(醫療工作者短缺)對應④句there were still clear shortages of doctors, nurses and other medical personnel。所以本題選D。

        25.【答案】C(prepare their laid-off workers for other jobs)

        【解析】本題為細節題。根據題干關鍵詞Scandinavian Airlines decided to定位到第四段③句Scandinavian Airlines decided to start up a short retraining program that reskilled the laid-off workers to support hospital staff。C項prepare their laid-off workers for other jobs(幫助他們的失業員工為其它工作做準備)對應③句reskilled the laid-off workers to support hospital staff。所以本題選C。

        以上是江西研招網大家準備整理的“2021考研英語(二)閱讀理解text1試題及答案解析(中公考研版)”相關內容。如果大家想要了解與考研相關的信息,可點擊考研試題欄目。

        熱文推薦》》

        2021考研英語(二)寫作小作文試題及答案解析(中公考研版)

        2021考研英語(二)寫作小作文試題及答案解析(中公考研版)

        2021考研英語(二)閱讀理解text4試題及答案解析(中公考研版)

        江西中公考研


        免責聲明:本站所提供的內容均來源于網友提供或網絡搜集,由本站編輯整理,僅供個人研究、交流學習使用,不涉及商業盈利目的。如涉及版權問題,請聯系本站管理員予以更改或刪除。

        【責任編輯:wxl87771】

        中公考研課堂

        • 2021全程網課
        • |2021專業課全程班
        課程系列 班次名稱 價格 免費試聽
        考研政治網絡課堂 2021考研楊攀政治全程直播班 ¥2399.00  免費試聽
        2021考研暢學OL政治直播班班 ¥4800.00  免費試聽
        考研英語網絡課堂 2021考研楊鳳芝英語全程直播班 ¥2399.00  免費試聽
        2021考研英語(二)全程進階班 ¥784.00  免費試聽
        考研數學網絡課堂 2021考研李擂數學全程直播班 ¥2399.00  免費試聽
        2021考研“在職人”數學專屬班 ¥1264.00  免費試聽
        2021考研“在職人”數學直播VIP班 ¥2304.00  免費試聽
        全程聯報課程 2021考研政治+英語二聯報專屬VIP班 ¥2208.00  免費試聽
        2021考研英語(二)+管綜聯報進階班 ¥2048.00  免費試聽
        2021考研政英一數聯報直播VIP班 ¥6980.00  免費試聽
        課程系列 班次名稱 價格 免費試聽
        2021考研專業課課程 21考研經濟學(初級)全程進階班 ¥1246.00  免費試聽
        2021考研管理學全程進階班 ¥1264.00  免費試聽
        2021考研西醫綜合全程進階班 ¥1584.00  免費試聽
        2021考研教育學全程進階班 ¥1584.00  免費試聽
        2021中醫綜合全程精講 ¥1654.00  免費試聽
        2021考研計算機全程進階班 ¥1264.00  免費試聽
        21考研世界現代設計史全程進階班 ¥1264.00  免費試聽
          歷年考研復試分數線查詢

        全國各大院校歷年考研分數線查詢,全面了解各院校歷年復試分數信息,讓你考研擇校擇專業不用愁GO>

         2022考研樂學先鋒當考霸

        具有針對性的備考,才更有效率。中公考研研究院潛心研發,實戰式教學+陪伴式督學讓你考研輕松學GO>


        •  

        報考信息

        備考指導


         
         
        擇校預約
        江西中公考研名師指導:擇校擇專業 跨專業報考 1V1專業解答
        獲取驗證碼
         
        久久草,免费人成年短视频在线观看,日本wvvw在线中文字幕,亚洲熟妇大图综合色区 网站地图