<track id="iyyzw"></track>

      1. 地市
        江西中公考研

         地址:南昌市東湖區央央春天投資大廈9樓

         電話:19970196043

        九江

         地址:九江市京九路9號聯盛九江快樂城3號寫字樓705-707

         電話:17379132476

        贛州

         地址:贛州章貢區八一四大道金鉆商務大廈東座4樓

         電話:17379132476

        吉安

         地址:吉安市吉州區廣場北路1號新世界廣場B座16層

         電話:17379132476

        撫州

         地址:撫州市贛東大道贛東賓館臨街7樓

         電話:17379132476

        景德鎮

         地址:景德鎮珠山區廣場南路金和匯景M樓-01號

         電話:17379132476

        上饒

         地址:上饒市信州區中山西路71號漢庭酒店7樓

         電話:17379132476

        宜春

         地址:宜春市袁州區釣臺路809號臺商大廈22樓

         電話:17379132476

        萍鄉

         地址:萍鄉市安源區鳳凰街李子園社區八一東路56號

         電話:17379132476

        新余

         地址:新余市城北仙來中大道58號復興大廈4樓

         電話:17379132476

         您所在的位置:江西中公考研 > 備考資料 > 考研試題 > 2021考研英語(二)閱讀理解text3試題及答案解析(中公考研版)

        2021考研英語(二)閱讀理解text3試題及答案解析(中公考研版)

        發布日期:2021-01-01 12:20:40  來源:江西中公考研}

        2021考研初試已結束,中公考研網在考研初試后及時為各位考研考生梳理2021考研英語(二)閱讀理解text3試題及答案解析(中公考研版)”,有需要的同學可以自行查看
        Text 3

        When Microsoft bought task management app Wunderlist and mobile calendar Sunrise in 2015, it picked up two newcomers that were attracting considerable buzz in Silicon Valley. Microsoft’s own Office dominates the market for “productivity” software, but the start-ups represented a new wave of technology designed from the ground up for the smartphone world.

        Both apps, however, were later scrapped, after Microsoft said it had used their best features in its own products. Their teams of engineers stayed on, making them two of the many “acqui-hires” that the biggest companies have used to feed their insatiable hunger for tech talent.

        To Microsoft’s critics, the fates of Wunderlist and Sunrise are examples of a remorseless drive by Big Tech to chew up any innovative companies that lie in their path. “They bought the seedlings and closed them down,” complained Paul Arnold, a partner at San Francisco-based Switch Ventures, putting paid to businesses that might one day turn into competitors. Microsoft declined to comment.

        Like other start-up investors, Mr Arnold’s own business often depends on selling start-ups to larger tech companies, though he admits to mixed feelings about the result: “I think these things are good for me, if I put my selfish hat on. But are they good for the American economy? I don’t know.”

        The US Federal Trade Commission says it wants to find the answer to that question. This week, it asked the five most valuable US tech companies for information about their many small acquisitions over the past decade. Although only a research project at this stage, the request has raised the prospect of regulators wading into early-stage tech markets that until now have been beyond their reach.

        Given their combined market value of more than $5.5tn, rifling through such small deals — many of them much less prominent than Wunderlist and Sunrise — might seem beside the point. Between them, the five companies (Apple, Microsoft, Google, Amazon and Facebook) have spent an average of only $3.4bn a year on sub-$1bn acquisitions over the past five years — a drop in the ocean compared with their massive financial reserves, and the more than $130bn of venture capital that was invested in the US last year.

        However, critics say that the big companies use such deals to buy their most threatening potential competitors before their businesses have a chance to gain momentum, in some cases as part of a “buy and kill” tactic to simply close them down.

        31. What is true about Wunderlist and Sunrise after their acquisitions?

        A. Their market values declined.

        B. Their engineers were retained.

        C. Their tech features improved.

        D. Their products were re-priced.

        32. Microsoft’s critics believe that the big tech companies tend to .

        A. exaggerate their product quality

        B. treat new tech talent unfairly

        C. eliminate their potential competitors

        D. ignore public opinions

        33. Paul Arnold is concerned that small acquisitions might .

        A. weaken big tech companies

        B. worsen market competition

        C. discourage start-up investors

        D. harm the national economy

        34. The US Federal Trade Commission intends to .

        A. supervise start-ups’ operations

        B. encourage research collaboration

        C. limit Big Tech’s expansion

        D. examine small acquisitions

        35. For the five biggest tech companies, their small acquisitions have .

        A. raised few management challenges

        B. brought little financial pressure

        C. set an example for future deals

        D. generated considerable profits

        Text 3

        31.【答案】B(Their engineers were retained.)

        【解析】本題為細節題。根據題干關鍵詞Wunderlist and Sunrise定位到第一段①句和第三段①句。這兩句無法解題,需結合上下文。文章第一段引出事件:Microsoft收購Wunderlist 和Sunrise,第二段介紹這兩家初創企業被收購后所發生的事情,第三段介紹批評者對Microsoft此行為的評價。B項Their engineers were retained(他們的工程師被保留了下來)是對第二段②句中的Their teams of engineers stayed on(他們的工程師團隊留了下來)的同義替換。所以本題選B。

        32.【答案】C(eliminate their potential competitors)

        【解析】本題為細節題。根據題干關鍵詞Microsofts’ critics定位到第三段①句:To Microsoft’s critics, the fates of Wunderlist and Sunrise are examples of a remorseless drive by Big Tech to chew up any innovative companies that lie in their path。C項eliminate their potential competitors(消滅他們潛在的競爭對手)是對chew up innovative companies that lie in their path(毀掉擋他們路的創新公司)的同義替換。所以本題選C。

        33.【答案】D(harm the national economy)

        【解析】本題為細節題。根據題干關鍵詞Paul Arnold定位到第三段②句和第四段。第三段②句指出Arnold對科技巨頭將本可以發展成為其競爭對手的初創公司扼殺在萌芽階段這一做法的不滿,第四段進一步介紹Arnold作為初創公司投資人對科技巨頭收購行為的看法。D項harm the national economy(損害國家經濟)是對第四段中的I think these things are good for me … But are they good for the American economy? I don’t know(我覺得這些對我有好處……但它們對美國經濟有好處嗎?我不知道)的合理推斷。所以本題選C。

        34.【答案】D(examine small acquisitions)

        【解析】本題為細節題。根據題干關鍵詞The US Federal Trade Commission定位到第五段①句,該句無法解題,繼續看下文。②句緊接著介紹US Federal Trade Commission的做法:This week, it asked the five most valuable US tech companies for information about their many small acquisitions over the past decade。D項examine small acquisitions(調查小規模收購)是對asked … for information about their many small acquisitions(向……詢問他們許多小規模收購的相關信息)的概括總結。所以本題選D。

        35.【答案】B(brought little financial pressure)

        【解析】本題為細節題。根據題干關鍵詞the five biggest tech companies定位到第六段②句:Between them, the five companies (Apple, Microsoft, Google, Amazon and Facebook) have spent an average of only $3.4bn a year on sub-$1bn acquisitions over the past five years—a drop in the ocean compared with their massive financial reserves, and the more than $130bn of venture capital that was invested in the US last year。B項brought little financial pressure(幾乎沒有帶來資金壓力)是對a drop in the ocean compared with their massive financial reserves(與他們龐大的資金儲備相比,這只是滄海一粟)的合理推斷。所以本題選B。

        以上是江西研招網大家準備整理的“2021考研英語(二)閱讀理解text3試題及答案解析(中公考研版)”相關內容。如果大家想要了解與考研相關的信息,可點擊考研試題欄目。

        熱文推薦》》

        2021考研中醫綜合中醫基礎理論試題及答案解析(中公考研版)

        2021考研中醫綜合中醫診斷學試題及答案解析(中公考研版)

        2021考研中醫綜合中藥學試題及答案解析(中公考研版)

        江西中公考研


        免責聲明:本站所提供的內容均來源于網友提供或網絡搜集,由本站編輯整理,僅供個人研究、交流學習使用,不涉及商業盈利目的。如涉及版權問題,請聯系本站管理員予以更改或刪除。

        【責任編輯:wxl87771】

        中公考研課堂

        • 2021全程網課
        • |2021專業課全程班
        課程系列 班次名稱 價格 免費試聽
        考研政治網絡課堂 2021考研楊攀政治全程直播班 ¥2399.00  免費試聽
        2021考研暢學OL政治直播班班 ¥4800.00  免費試聽
        考研英語網絡課堂 2021考研楊鳳芝英語全程直播班 ¥2399.00  免費試聽
        2021考研英語(二)全程進階班 ¥784.00  免費試聽
        考研數學網絡課堂 2021考研李擂數學全程直播班 ¥2399.00  免費試聽
        2021考研“在職人”數學專屬班 ¥1264.00  免費試聽
        2021考研“在職人”數學直播VIP班 ¥2304.00  免費試聽
        全程聯報課程 2021考研政治+英語二聯報專屬VIP班 ¥2208.00  免費試聽
        2021考研英語(二)+管綜聯報進階班 ¥2048.00  免費試聽
        2021考研政英一數聯報直播VIP班 ¥6980.00  免費試聽
        課程系列 班次名稱 價格 免費試聽
        2021考研專業課課程 21考研經濟學(初級)全程進階班 ¥1246.00  免費試聽
        2021考研管理學全程進階班 ¥1264.00  免費試聽
        2021考研西醫綜合全程進階班 ¥1584.00  免費試聽
        2021考研教育學全程進階班 ¥1584.00  免費試聽
        2021中醫綜合全程精講 ¥1654.00  免費試聽
        2021考研計算機全程進階班 ¥1264.00  免費試聽
        21考研世界現代設計史全程進階班 ¥1264.00  免費試聽
          歷年考研復試分數線查詢

        全國各大院校歷年考研分數線查詢,全面了解各院校歷年復試分數信息,讓你考研擇校擇專業不用愁GO>

         2022考研樂學先鋒當考霸

        具有針對性的備考,才更有效率。中公考研研究院潛心研發,實戰式教學+陪伴式督學讓你考研輕松學GO>


        •  

        報考信息

        備考指導


         
         
        擇校預約
        江西中公考研名師指導:擇校擇專業 跨專業報考 1V1專業解答
        獲取驗證碼
         
        久久草,免费人成年短视频在线观看,日本wvvw在线中文字幕,亚洲熟妇大图综合色区 网站地图